Cilt yaşlanmasını önleyen yiyecekler



Cilt yaşlanması, tamamen doğal ve her şeyden önce , yüz ve vücut cildini doğal  güzelliğinden yavaş yavaş mahrum bırakan kaçınılmaz bir durumu temsil eder .

Ana suçlu, dermisi etkileyen, kolajen ve elastin (cildi genç, tonlu ve elastik tutmaya yarayan maddeler) üretimini yavaşlatan yaşın ilerlemesidir.

Bu değişim maalesef vücudumuzun görünümünü değiştiriyor ama neyse ki başta da belirttiğimiz gibi çok yavaş oluyor.

Çok iyi bildiğiniz gibi, bu " fiziksel bozulma " sadece zamanın geçmesiyle belirlenmez, çünkü her birimizin genetik mirası da belirleyici bir rol oynar.

Amacımız sizi korkutmak değil, tam tersine bu “küçük sorunları” etkili bir şekilde çözmenize yardımcı olmaktır. Çözüm doğadan geliyor, çünkü cilt yaşlanmasının bazı değerli yiyecekleri yiyerek önlenebileceğini bilmelisiniz .

Bu konuda hepimiz bir merak içerisine girebiliyoruz, yazı içeriğimizde, ebedi gençliğin besinlerini sizlere sunacağız, bu gıdalar kolajen ve elastin üretimini uyararak vücuda etki eder antioksidan özellikler, vitaminler ve mineral tuzler bakımından zengin oldukları için bu şekilde tanımlanmaktadırlar.

Cilt yaşlanmasına karşı besinler

Somon ve mavi balık: Omega-3 olarak tanımlanan yüksek yağ asitleri içeriği cildi yaşlanmaya karşı koruyarak cildin doğal elastikiyetini ve tonunu korumasına yardımcı olur. Tavsiyemiz bu yiyecekleri düzenli olarak, haftada en az 3 kez tüketmenizdir.

Hindi ve tavuk: Genel olarak beyaz et, yaşlanma ve cilt kuruluğu belirtilerinin görünümünü engelleyen iyi bir çinko yüzdesi içerir. Haftada en az iki kez düzenli tüketimi hücre yenilenme sürecini kolaylaştırır.

Meyve: Şeftali, kavun, kayısı ve mango en uygunudur ve güzelliğin müttefikleri olarak kabul edilir. Bu meyveler aslında yüksek miktarda A vitamini içerir, aynı zamanda cildi sıkı ve elastik tutan güçlü antioksidanlar içerir.

Sebzeler: Listenin başında kırmızı pancar ve biber var. Bu gıdalar yüksek miktarda beta-karoten içerir ve vücut tarafından doğal kolajen ve elastin üretimini destekler.

Turunçgiller: ardından portakallar, limonlar ve mandalinalar. Zenginlikleri, serbest radikallerin görünümünü engelleyen C vitaminidir . Bu önemli vitamin aynı zamanda kolajen oluşumuna da katkıda bulunur ve cildin sağlıklı, aydınlık ve mükemmel nemlenmiş görünmesini sağlar.

Patates: uyararak glutatyon üretimini etkileyen selenyum içerir. Glutatyon, serbest radikalleri "yok etme" yeteneğine sahip bir antioksidandır. Mantıken, bu faydalardan yararlanmak için patatesleri kızartmadan, doğal pişirme yöntemiyle tüketmek iyidir.

Kırmızı meyveler: En çok önerilenler böğürtlen, yaban mersini, kuş üzümü, kiraz ve ahudududur. Bu meyveler, kolajen ve elastini güçlendiren önemli miktarda antosiyaninler (antioksidanlar) içerir.

Avokado ve fındık: ikisi de E vitamini içerir . Cilt için bu element vazgeçilmezdir, çünkü elastikleştirici ve aynı zamanda sıkılaştırıcı etkiye sahiptir.

Salatalık: Kolajen ve elastin üretimini kolaylaştıran silikon (mineral) içerir.

Domates: Bu gıda ayrıca likopen içerdiği için kolajen üretimini de artırır.

Yeşil çay: Değerli bir antioksidan özellik kaynağıdır ve özellikle kateşin adı verilen maddeler açısından zengindir. Kateşinlerin oynadığı rol, hücre yenilenmesini sağlar ve kolajen üretiminin uyarılmasına katkıda bulunur.

Sağlıklı bir cilt istiyorsak, sağlığımızı düşünerek hareket etmeli ve yediğimiz içtiğimiz ürünlerin doğal olduğuna dikkat etmek gerekir, bildiğiniz gibi dünya genelinde, bahçeden yenilen yiyecekler çok meşhurdur, bu konuda özenli davranıp, adımları izlediğiniz taktirde genç bir cildi korumaya alabilir, ilk günkü gibi temiz bir cilde sahip olabilirsiniz.


Yorumlar

Yorum Gönder